FORUM
Pagina de start a forumului eggzit.3xforum.ro
Lista Forumurilor Pe Tematici
FORUM | Reguli | Inregistrare | Login

POZE FORUM

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
beatrice17
Femeie
24 ani
Bucuresti
cauta Barbat
24 - 80 ani
FORUM / Jocuri / Jocuri Noi  
Autor
Mesaj Pagini: 1
eggzit
Username: 6R9PKQUKKU

Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 215
Star Wars Battlefront II
Distribuitor: LucasArts
Producator: Pandemic Studios
Configuratie: CPU 2GHz, 512 MB RAM, 3D Video Card with 128 MB, DirectX 9.0c compatible

   

Gameplay  75
Graphics  81
Sound  90
Impression  70
Final Score  79

   


     Una dintre surprizele placute ale anului 2004 a fost Star Wars: Battlefront. Chiar daca majoritatea titlurilor care incep cu Star Wars sunt hulite pentru mediocritatea lor, cei de la Pandemic au reusit sa creeze un joc care a strans o comunitate destul de mare de fani, el devenind un succes din punct de vedere al vanzarilor. Si cum acest ultim aspect nu putea sa treaca neobservat pentru mult timp de mai marii de la Lucas Arts, sequelul nu s-a lasat prea mult asteptat.

     Ca si predecesorul sau, Battlefront 2 este axat pe multiplayer. Ca urmare, principiile jocului nu s-au schimbat fata de prima parte iar modurile single-player Galactic Conquest si Rise of the Empire nu sunt decat un fel de tutorial mai elaborat, ca sa va obisnuiti cu cele cateva noutati introduse si sa invatati cat de cat hartile, luptand impotriva botilor. Povestea din modul Rise of the Empire urmeaza indeaproape linia trasata deja de Attack of the Clones si Revenge of the Sith, doar ca de data aceasta veti vedea actiunea din perspectiva unui soldat din batalionul 501 de clone, care ajung intr-un final sa devina trupele de elita ale temutului Darth Vader. In Rise of the Empire, Pandemic au incercat sa recreeze stilul de narare prezent in majoritatea titlurilor care se desfasoara in cel de-al Doilea Razboi Mondial, doar ca in cazul de fata, impactul emotional nu va atinge cote foarte ridicate deoarece pana la urma faci parte dintr-o armata de clone.

    Una dintre principalele nemultumiri ale fanilor vizavi de Battlefront a fost lipsa posibilitatii de a juca cu unul dintre eroii indragiti din filme, sau mai precis, ca un Jedi sau Sith. Pandemic au fost foarte prompti in a corecta acest mic neajuns iar acum, dupa ce eliminati un anumit numar de inamici, adunand un anumit numar de puncte, veti avea posibilitatea sa jucati cu unul dintre personajele care au scris istorie: Luke Skywalker, Darth Vader, Obi Wan Kenobi, Yoda, Mace Windu, Darth Maul & company.

     Dupa cum era de asteptat, aceasta clasa de eroi este foarte puternica si puteti face adevarate ravagii cu ea, dar chiar si un maestru Jedi poate fi doborat destul de usor de cateva lovituri de racheta sau niste grenade bine plasate. Faptul ca acum trebuie sa omorati un anumit numar de inamici pentru a putea avea acces la clasele mai puternice vine sa descurajeze fenomenul de "camping", deoarece pe hartile mari, pana adunati numarul necesar de kill-uri, restul lumii va avea deja un avantaj considerabil. Asta daca nu muriti subit in timp ce va asteptati urmatoarea victima. Ideea de a fi Sith sau Jedi poate parea invechita, dar adevarul e ca atunci cand manuiti o sabie laser si mai aveti si Forta in ajutor, jocul capata noi dimensiuni, sentimentul avut dupa ce decapitezi fara prea mari eforturi o camera intreaga de inamici fiind de neegalat. Ce-i drept, eroul va fi unic de fiecare parte a baricadei, deci nu va asteptati ca la un moment dat sa vedeti pe harta 4 Darth Vader si 5 Luke Skywalker.

     Pe langa Jedi sau Sith au mai fost adaugate doua noi clase: commander-ul de partea imperiului si spionul de partea republicii. Commander-ul este echipat cu un mini-gun extrem de puternic in luptele close-quarter in timp ce spionul se poate camufla pentru a folosi un aruncator de flacari devastator. Desi veti intalni toate vehiculele consacrate din saga Star Wars (speeder-e, AT-AT, AT-ST etc) multe harti nu le includ, lucru care tinde sa transforme Battlefront 2 intr-un joc multiplayer orientat destul de mult pe partea de infanterie, lucru care s-ar putea sa nu fie pe placul tuturor, mai ales ca Battlefield 2 spre exemplu pune la dispozitie o gama impresionanta de vehicule.


 
     Insa principalul punct de atractie pentru Battlefront 2 il reprezinta bataliile spatiale, care nu au mai fost prezente intr-un joc Star Wars de foarte multa vreme. De data aceasta, bazele de respawn vor fi reprezentate de crucisatoare iar obiectivele vor fi impartite de obicei in doua: "spatiale" si "locale". Obiectivele "spatiale" vor avea intotdeauna ca scop distrugerea unei componente vitale a navei inamice, fie ca e vorba de puntea de comanda, turele defensive, motoare sau generatorul de scuturi. Unele dintre ele pot avea si beneficii secundare: daca distrugeti radar array-ul crucisatorului inamic, turelele sale nu vor mai tinti la fel de bine ca inainte, lucru care va va face munca mult mai usoara. Obiectivele "locale" vor necesita si ele distrugerea unei anumite instalatii (motoare, life support) insa de data aceasta din interiorul navei inamice. Acum, orice jucator va putea folosi o nava pentru a ateriza in hangarul inamic, inclusiv transportoare care sa serveasca drept puncte de respawn mobile, lucru care in meciurile cu foarte multi jucatori va duce la batalii grandioase, asemanatoare cu cea din Revenge of the Sith. Toate navele emblema Star Wars sunt prezente (X-Wing, TIE fighter samd) iar controlul lor este surprinzator de bun, necesitand un timp foarte mic pentru acomodare.


     Daca eliminam insa bataliile spatiale si clasa de "eroi", Battlefront 2 nu se diferentiaza foarte mult de predecesorul sau. AI-ul este in continuare penibil, ca sa nu folosesc termeni mai duri, botii fiind buni doar pentru target practice, intrecandu-se in tampenii care de care mai amuzante in timpul luptelor. Din punct de vedere grafic jocul nu a facut vreun salt spectaculos. Asta nu inseamna ca arata prost, doar ca nu veti observa foarte multe diferente fata de primul Battlefront. Locatiile sunt insa mult mai diversificate de data aceasta, prod Sunetul este excelent, cum de altfel suntem obisnuiti pentru orice joc Star Wars care se respecta, muzica si efectele sonore fiind la inaltime.



     Tragand linie, Battlefront 2 este mai bun decat predecesorul sau, dar in acelasi timp nu modifica foarte mult reteta pe care s-a bazat acesta. Intr-adevar, luptele spatiale sunt excelente iar posibilitatea de a juca in rolul lui Darth Vader este binevenita, dar in ultima instanta, gameplay-ul destul de simplist il recomanda in special fanilor Star Wars si celor care vor sa mai ia o pauza intre doua lupte crancene din Battlefield 2.

jocuri noi star wars pandemic cpu 2ghz, 512 ram, video card with 128 mb, directx 9.0c compatible Username: 6R9PKQUKKU

6.2KB


pus acum 18 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la